пятница, 1 октября 2021 г.

68. Brekte ir ģēnijs!

 


 

   Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) 2021. gada septembra beigās sabiedrībai ir oficiāli paziņojusi par savu atbalstu Brektem: “vēršanās pret mākslinieku Brekti ir spilgta cenzūra mākslinieciskajā brīvībā”. Tas ir ļoti nopietni! Tas ir pārāk nopieni! LMA mežonīgajai rīcībai būs odiozas sekas!

   Par ko liecina LMA oficiālais paziņojums? Tas liecina, ka ķēpājums uz skolas sienas netiks aizkrāsots, ierosinātā krimināllieta sāks buksēt, policijas uzaicinātie eksperti konstatēs Brektes ģenialitāti, Brektes fani vēl agresīvāk internetā uzbruks advokātei, mākslinieciskās brīvības ierobežotājiem, cenzūras ieviesējiem, Brekte kļūs latviešu inteliģences varonis. Viņu aicinās piedalīties 14.Saeimas vēlēšanās.

   Taču pats galvenais ir tas, ka postmodernisma antropoīdi ir ieguvuši Latvijā ideālu leģitimitāti. Postmodernisms tagad var lepni smirdēt kā valstiski oficiālais mākslas virziens tāpat kā kādreiz tāds bija sociālistiskais reālisms. LMA ir valstiska institūcija - galvenais mākslinieciskās izglītības centrs. Tas, ko saka LMA, ir sacīts valstiski visaugstākajā estētiskajā līmenī.

Taču, protams, nekas radikāli jauns nav noticis. LMA mežonīgā rīcība ir loģiska, jo garīgajā kultūrā viss ir piedraņķots un psihiski veseliem cilvēkiem nederīgs. Sabiedrībā jau valda postcilvēku valoda: "radošās industrijas", "kultūras nozare", "kultūrbaznīca", nācijas tēvs drīz izdēs "kultūrgribji", nesen izdēja "medijpratība", "līdztautieši", agrāk izdēja "valstsgriba". Latviešu tautai ir milzīgas problēmas ar inteliģenci. Tauta bez saprātīgas inteliģences nav tauta, bet mērkaķu bars, pat neapzinoties savu apkaunojošo stāvokli, kuru nav kas tautai izskaidro. Taču latviešu tautas miljons ir laimīgs un jūtas stiprs. Dancojot un dziedot, tas gaida 15.novembri, kad varēs oficiāli izrēķināties ar veselajiem cilvēkiem, kuri traucē dzīvot vakcīngribjiem. Veselie cilvēki ir arī Brektes, Bikšes u.c. postmodernistisko antropoīdu neatzinēji. No viņiem ir jātiek vaļā pēc iespējas ātrāk.

   Pēc LMA oficiālā paziņojuma turpmākajās dienas viss notiek "kā pēc notīm"! Draudi nogalināt, advokātes kolēģu nodevība, skaisti seksuāli orientētā ministre apliecina mežonīgu tumsonību: "Iekšlietu ministre Marija Golubeva jau ir pasteigusies pavēstīt, ka visticamāk, kriminālprocess pret mākslinieku Kristianu Brekti tiks izbeigts un viņa būšot ļoti pārsteigta, ja tā nenotiks. "Tad būtu jāskatās, kāpēc tieši un kas tajā konkrētajā darbā ir tāds. Es nezinu (!?), par kuru konkrēti darbu ir runa, bet kopumā māksla (runa nav par mākslu, bet pornogrāfiju!!), manuprāt, nav tas objekts, kurš jāanalizē ar kriminālprocesa rīkiem," teica M. Golubeva."

   Tas viss bija paredzams arī pirms LMA atbalsta. Latviešu radošā inteliģence postmodernistiski smird jau 30 gadus, tai ir tautas filistru miljona atbalsts, politiskajai kliķei sabiedrības garīgais un morāli tikumiskais stāvoklis neinteresē. Ar latviešu tautu ir "cauri" uz visiem laikiem. Tas ir vēsturisks fakts. Par to vairs nav jādiskutē. Tauta pati sevi ir iznīcinājusi kā cilvēcisku sociālo organismu. Viena daļa par laimi ir paglābusies citās zemēs, kaut gan degradācijas sērgas dzemdētava ir Rietumos.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

88. Unikālā divkauja

       Unikālā divkauja ir “ COVID-19 ” pandēmijas atribūts. Unikālā divkauja ir pandēmijas vēl viena būtiska, substancionāla īpašība. B...