вторник, 10 августа 2021 г.

40. Zināšanu fragmenti (7)

 


o   Tāpat kā pārējie lietoju jēdzienu "imigrants". Radušās ir šaubas par tā piemērotību 2021.gada augusta apstākļiem. Svešvārdu vārdnīcā ir jēdziens "migrants" un "imigrants". Par migrantu tiek saukts cilvēks, kas pārvietojas no vienas vietas (teritorijas, valsts) uz citu, cilvēks, kas attiecīgajā vietā ieradies no citurienes. Par imigrantu tiek saukts ārzemnieks, kas kādā zemē apmetas uz pastāvīgu dzīvi. Šaubu nav! Dotajos apstākļos (ienācējiem no Baltās Krievijas) pareizākais jēdziens ir migrants. Tiekamies ar cilvēkiem, kuri pārvietojas no vienas vietas uz citu un nav pat skaidri zināms, uz kurieni viņi pārvietojas. Jēdziens "imigrants" piestāv tādiem kā Abu Abu Meri Meri, kas ir ieradies no ārzemēm un apmeties uz pastāvīgu dzīvi Latvijā, lai bagātinātu tās filistru subkultūru.

o   XX gs. 60.-70.gados tika radīta starptautiskā narkotiskā subkultūra. Narkotikas kļuva jaunatnes modes lieta. Turpmākajos gados subkultūra vērsās plašumā un dziļumā, aptverot pat skolu jaunatni. Ja pēc kara skolēnu kādas daļas “šiks” bija smēķēšana tualetē, krūmos pie skolas, “aiz stūra”, tad XX gs. beigās tāds “šiks” kļuva narkotiku lietošana.

o   Globālisma prozelītu “lielās pārlādēšanas” mērķis ir ieviest vispārēju digitālo kontroli; respektīvi, globālo sociālo kontroli. Tādā veidā tiks panākta “paklausīga sabiedrība”, kā saka nopietni cilvēki. Globālā sociālā kontrole patīk visiem. Tā patīk globālisma prozelītiem un valstu valdniekiem; tā patīk transnacionālajām korporācijām un bankām. Globālās sociālās kontroles lozungs ir viltīgi formulēts – “sociālā atbildība”. Tātad – paklausība. Cilvēkus aicina būt sociāli atbildīgiem, kas praktiski ir bezierunu paklausība valdošajai kastai. Tas nekas, ka praktiski iestāsies globālā digitālā diktatūra.

o   K.Švāba “4.tehnoloģiskā revolūcija” ir digitāla ekonomika un digitāla sociālā infrastruktūra.

o   Zinātnieki, militārās bioloģijas speciālisti par koronavīrusiem daudz zināja jau pirms pandēmijas. Zināja par saindēšanās apjomu, inficēšanās mehānismiem, slimības patoģenēzi, vīrusu dabas rezervuāriem. Zināja par imunoloģijas, ģenētikas, taksonomijas, ģenētiskās modifikācijas iespējām vīrusu izpētē.

o   SARS-CoV-2” pirmais vilnis ilga apmēram 8 mēnešus. Šajā laikā vīrusa mutācija bija sastopama, bet tā nebija radikāli transformējoša. Vīrusa īpašības nemainījās. Koronavīrusi vispār nemīl mainīties. To zina speciālisti. Koronavīrusi ir spējīgi paši sevī novērst nepilnības. Koronavīrusi veic koriģējošu darbību. Speciālisti to sauc par koriģējošo ekzoribonukleazu. Pirmajā vilnī vīruss ieguva plašu “bāzi” – 7,8 miljardus lielu cilvēku masu (ekoloģisko un ģenētisko polimorfismu – vairāku ģenētiski atšķirīgu paveidu esamību vienā sugā).

o   Otrais vilnis sākās 2020.-2021.g. mijā, kad pandēmija izmainīja evolūcijas trajektoriju vairākos virzienos. Radās jauni štammi. To veicināja ar koronavīrusu inficētie cilvēki, kuriem bija citas slimības (piem., vēzis, leikoze).

o   Trešais vilnis sākās tad, kad bija radušies ļoti agresīvi štammi – “Delta” un “Epsilons”.

o   Joprojām tiek lietots jēdziens “elite” tautas virsslāņa apzīmēšanā. Elite ir tautas virsslānis. Virsslānis eksistē, taču nedrīkst lietot tā apzīmējumu “elite”. Jēdziens “elite” apzīmē tautas vai sabiedrības kādas daļas izcilākos pārstāvjus. Elite ir sabiedrības, sociālā slāņa virsotne, izmeklēta sabiedrība (politiskā elite, militārā elite, garīgās kultūras elite u.c.). Diemžēl tas, ko turpina dēvēt par eliti, neatbilst elitārisma galvenajam kritērijam – īpašai spējai pārvaldīt sabiedrību. Visjaunāko laiku elite ir atrauta no kultūras dziļākajiem un nozīmīgākajiem slāņiem. Elite jūsmo un garīgi pārtiek no masu kultūras industrijas produkcijas. Tagadnes elite ir kultūras invalīdi. Elite sastāv no nekauņām. Elites pārstāvju identitātē centrālā iezīme ir nekaunība. Latvijas pēcpadomju laika sabiedrība tiekas ar patoloģisku anomāliju – gadu desmitiem ilgi tautu pārvalda kultūras invalīdi-nekauņas.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

88. Unikālā divkauja

       Unikālā divkauja ir “ COVID-19 ” pandēmijas atribūts. Unikālā divkauja ir pandēmijas vēl viena būtiska, substancionāla īpašība. B...