суббота, 7 августа 2021 г.

38. Zināšanu fragmenti (6)

 


§  Vai cilvēki var vadīt dabas parādības? Vai cilvēki var ietekmēt Visuma procesus? Vai eksistē klimatiskie ieroči – ģeomagnētiskie, stratosfēriskie u.c.? Laika apstākļu vadības tehnoloģijas ir realitāte; lietus mākoņus virs Maskavas prata izkliedēt jau pirms daudziem gadiem. Eksistē ģeoinženierija – klimata vadīšanas tehnoloģijas, laika apstākļu modifikācijas metodes. Taču tas, kas Rietumu civilizācijā tiek dēvēts saistībā ar t.s. “klimata katastrofu”, CO2 izplūšanas samazināšanu, nopietnu cilvēku uztverē ir milzīga falsifikācija, pašapmāns, afēra, finansiāls projekts utt. Cilvēki nav spējīgi ietekmēt, vadīt kosmoloģiskos procesus. Visums dzīvo savu dzīvi. Tas ietekmē cilvēku dzīvi (piem., demogrāfiskās pārejas), taču cilvēki Visumam nevar diktēt noteikumus.

§  Mentālā vingrošana ir nepieciešama tāpat kā fiziskā vingrošana. Apziņa, domāšana, prāts, uztvere ir regulāri jāvingrina. Jaunākā informācijas tehnoloģija neveicina mentālo vingrošanu. Pat teksti ir nepiemēroti (tikai 140 zīmes) mentālajai vingrošanai. Pirms tam vēsturiski (no XIX gs. beigām) mentālo vingrošanu kavēja masu kultūras industrijas produkti, cilvēku mentālo sfēru standartizējot, devalvējot, noplicinot, pakļaujot dezaktivācijai u.tml. Tas veicināja un turpina veicināt prāta notrulināšanos, atļaujot teikt, ka cilvēki kļūst arvien muļķāki. Tas attiecas ne tikai uz t.s. masu cilvēkiem, bet arī uz eliti – inteliģenci. XXI gs. Rietumu politiskā, akadēmiskā elite nevar lepoties ar saprāta augstu lidojumu. Aktuāli ir tādi vērtējumi kā idiotija, debilitāte, neatbilstība veselajam saprātam. 2020.-2021.g. pandēmija/parapandēmija visā košumā, variablitātē un multidaudzveidībā demonstrēja ne tikai Rietumu civilizācijas, bet visas cilvēces elites un ļaužu masu mentālā stāvokļa ļoti kritisko līmeni.

§  Politiskās analītikas degradācija ir fakts daudzās Rietumu zemēs. Emocijas, fobijas un histērija ir iznīdējusi racionalitāti. Ar politisko analītiku ir sākuši nodarboties indivīdi bez adekvāta talanta un spējām. Tie nav cilvēki, kuriem ir analītiķa gars un prāts – tieksme un prasme analizēt. Viņu darbības rezultāti ir bez analītiskuma.

§  Jaunākās iespējas izmantot informācijas tehniku un tehnoloģijas ir sekmējusi jaunas “šķiras” rašanos masu komunikācijā (īpaši video sfērā). Tā ir “tiešā ēterā izejošo” indivīdu “šķira”. Viņu produkcija (video) ir sekla, primitīva, taču “influenceriski” ambicioza.

§  Rietumu civilizācijā saglabājas intelektuālais avangards – domātāju priekšpulks. Tajā ietilpst dažādu relatīvi globālu problēmu analītiķi, kuru pakalpojumus galvenokārt izmanto valstu speciālie dienesti dažādu stratēģisko projektu veidošanā. Intelektuālā avangarda pārstāvju vārdi sabiedrībai nav zināmi. Viņi nav mediju interešu lokā. Viņu pasākumi parasti ir privāti. Viņu publikācijas ir šauri specializētos izdevumos. Intelektuālā avangarda darbībā neeksistē konjunktūriski apsvērumi. Viņu diskursos valda objektivitāte, realitāte, profesionālā atbildība. Rietumu civilizācijas tādi populāri intelektuāļi kā Attali, Švābs, L.Rotšilde, Fukujama, Levi, Geits neietilpst intelektuālajā avangardā, kas viņu darbību vispār nevērtē nopietni. Tik tikko minētie intelektuāļi-“influenceri” ir dekorācijas, bet nevis ģeneratīvs spēks. Viņu darbībā visu nosaka konjunktūra - kalpošana globālisma prozelītiem.

§  Globālo sociālo problēmu analītikā ir sastopama t.s. antropoloģiskās pārejas teorija. Runa ir par cilvēces nākotni un tās iespējamiem modeļiem. Antropoloģiskās pārejas teorijā tiek apskatīta iespēja nākotnē cilvēci sadalīt divās daļās – divās sociobioloģiskās kastās. Vienā kastā ir augsti attīstīti cilvēki, bet otrā kastā ir augsti attīstīto cilvēku apkalpojošais personāls. Globālisma prozelīti izmanto šo teoriju. Viņi vēlas uz planētas sastapt tikai vienu miljardu. No tā viens miljons ir augsti attīstīti cilvēki, bet pārējie ir viņu kalpi, vergi.

§  Ž.Attali jau 2010.gadā izteicās, ka pandēmija ir labākais līdzeklis radikāliem pārkārtojumiem. Arī Rokfellera fons par to rakstīja savos ziņojumos.

§  2011.gada B.Geits izteicās par piespiedu vakcināciju kā planētas depopulācijas metodi. Viņa izteikumu citēja avīze “Soveregn Independence”.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

88. Unikālā divkauja

       Unikālā divkauja ir “ COVID-19 ” pandēmijas atribūts. Unikālā divkauja ir pandēmijas vēl viena būtiska, substancionāla īpašība. B...