пятница, 6 августа 2021 г.

37. Nāves loterija

 


   2021.gada vasarā Latvijā tika piedāvāts organizēt vakcinācijas loteriju.Tā varētu stimulēt vakcinēties. Latvijā vakcinācijas apjoms ir niecīgs, un valdošā kliķe ir norūpējusies par iedzīvotāju pasivitāti vakcinēties. Medijos ir publikācijas par vakcinācijas organizatorisko struktūru un dotajam pasākumam nepieciešamajiem finansu līdzekļiem.

   Vakcinācijas loterijas ideja (projekts) ir būtisks analītisks materiāls. Pirmkārt, pati ideja ir neredzēti debila un iekļaujama laikmeta empīriskajā hronikā. Epidēmijas/pandēmijas briesmu laikā tiek sarīkota "nāves loterija": izlozēsi vakcīnu-dzīvosi; neizlozēsi vakcīnu - vari nomirt. Vakcinācijas loterijas ideja varēja rasties tikai psihiski sapuvušās smadzenēs. Pie tam ne tikai individuāli, bet arī kolektīvi (tautas, sabiedrības mērogā) sapuvušās smadzenēs.

   Otrkārt, vakcinācijas loterija ir saistīta ar lielu finansu līdzekļu izlietošanu. Tātad - ar zagšanu (organizētās noziedzības shēmu). Bet tas liecina par būtisku morāli tikumisko stāvokli; proti, lai zagtu, Latvijā vairs nebaidās piedāvāt acīmredzami debilus "projektus". Tātad nebaidās no tautas, sabiedrības nosodījuma par debilo "projektu". Tātad tautā, sabiedrībā ir sasniegts tāds deģenerācijas līmenis, ka vairs neeksistē robeža starp debilo un nedebilo. Bet tas jau ir, kā saka, ļoti nopietni ne tikai attiecībā par tautas, sabiedrības garīgo stāvokli, bet arī attiecībā par socioloģisko analītiku, kurai nav ne instrumentārijs, ne pieredze iepazīt sociumu bez robežas starp debilo un nedebilo.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

88. Unikālā divkauja

       Unikālā divkauja ir “ COVID-19 ” pandēmijas atribūts. Unikālā divkauja ir pandēmijas vēl viena būtiska, substancionāla īpašība. B...