суббота, 24 июля 2021 г.

31. Zināšanu fragmenti (5)

 


 

·       Kapitālismu apsaukā dažādi. Tajā skaitā izsakās par kapitālisma terminālo krīzi. Svešvārds “termināls” apzīmē beigas, galu, ar galējo pakāpi saistītus notikumus. Kapitālisma dziļas pārvērtības saskata kapitālisma galvenais subjekts – kapitālisti. Viņi aicina patreizējo finansu kapitālismu pārveidot inkluzīvajā kapitālismā, kas spēs nodrošināt materiālo un garīgo komfortu.

·       Mūsdienu dzīves īstenības raksturojumā ir sastopams tāds vārds kā bioekotehnofašisms.

·       Eiropeīdu inteliģence (vientuļais pūlis) ir nonācis līdz tādai pakāpei, kad veselais saprāts tiek dēvēts par populismu. Melu un alkātības sinerģija dominē vientuļajā pūlī. Visodiozākais ir tas, ka veselais saprāts var nebūt cilvēka eksistenciālajos jautājumos. Piemēram, veselības, dzīvības saglabāšanas, letalitātes jautājumos. “COVID-19” pandēmijas laikā cilvēka eksistenciālie jautājumi tika izlemti iracionāli, absurdi, debili, idiotiski. Valdības lēmumos neeksistēja veselais saprāts, bet sabiedrība to pacieta un pret to nevērsās.

·       Paneiropeiskajā identitātē ietilpst izglītības satura vienādība visām eiropiešu tautām. Eiropas Savienībā tiek uzpūsts Erasmus projekts. Tiek skolota un ideoloģiski apstrādāta “erasmus paaudze”.

·       Nav grūti izprast jūdu un anglosakšu kapitālistu tieksmes. XIX-XX gs. mijā dominēja tieksme iegūt politisko varu. Lai tas notiktu, vajadzēja sagraut pastāvošās impērijas. Tajās politiskā vara bija mantota vara. Tādos apstākļos jūdu un anglosakšu kapitālistiem (galvenokārt banku jūdu īpašniekiem) nebija nekādas izredzes iegūt politisko varu. Impērijas XX gs. sākumā tika sagrautas; jūdu un anglosakšu kapitālisti varēja realizēt politiskās varas privatizāciju. Mantotās varas vietā stājās oligarhiskā vara, kas turpinās līdz mūsdienām. Vēl tika realizēta valsts varas ierobežošana (neoliberālisms) – valsts erozija. Valsts funkcijas pārņēma lielās korporācijas, bankas. XXI gs. sākumā ļoti aktivizējās jūdu un anglosakšu globālisma prozelītu centieni vispār likvidēt nacionālās valstis un cilvēces pārvaldīšanai izveidot pasaules valdību.

·       CIVID-19” pandēmijas laikā milzīgu sociāli destruktīvu darbību veica nacionālie antigēni – valstu vadītāji prezidenti, premjeri, ministri. Viņu lēmumi veicināja tautas sabrukumu ekonomikā, izglītībā, medicīnā, garīgajā kultūrā, zinātnē.

·       1867.gadā Bismarks deva interviju Pēterburgas vācu avīzei. Viņš teica: “Politika ir māksla par iespējamo”. Vēlāk viņa teikto pārfrazēja “Politika ir iespējamības māksla”.

·       Vēl pirms neilga laika (pirms II Pasaules kara) kapitālisma iezīmes bija demokrātijas koncepcija, cilvēka tiesības, liberālisms ekonomikā un tirdzniecībā. XXI gs. sākumā pret minētajām iezīmēm nav iespējams izturēties bez sarkasma. Kapitālisms ir zaudējis agrākās vērtības. To izraisīja kapitālistu degradācija un deģenerācija.

·       XXI gs. sākumā pasaules elitē radās jauna grupa – triljonāri. Viņi grib paši valdīt; viņi negrib būt oligarhi, bet grib būt vienpersonīgi valdnieki. Triljonāru politiskā ambiciozitāte ir jauna tipa ambiciozitāte pasaules politikā.

·       Farmaceitisko firmu saimniekiem ir izdevies panākt nenormālu stāvokli; pasaules medicīna ir kļuvusi zāļu industrijas piedeva; nevis zinātne (medicīna) nosaka visu, bet gan zāļu ražošanas firmas nosaka visu. Tas ir tā izveidojies tāpēc, ka farmaceitiskais bizness ir ļoti ienesīgs. Šim biznesam izdevās savā darbībā iesaistīt politiķus, lobistus, medijus utt. Tā, piemēram, tāds ASV slavens politiķis kā Ramsfelds bija ļoti cieši saistīts ar zāļu ražošanas korporācijām. Labi ir zināms, ka vakcīnu tirdzniecības ienākumi ir daudz lielāki nekā zāļu tirdzniecības ienākumi.

·       Savdabīga jūdu un anglosakšu elites degradācijas dinamika ir konstatējama diskursos par klimatisko katastrofu kā cilvēces lielāko apdraudējumu. XX gs. 70. gados planētas sasilšana bija hipotēze, diskusijas priekšmets; 80.gados un 90.gados jau bija aksioma, diskusiju nebija; XXI gs. sākumā hipotēze kļuva teorija: klimata sasilšana ir klimatiskā katastrofa un apdraud cilvēci. Princis Čarlzs tā arī pateica pandēmijas laikā: klimatiskā katastrofa ir lielāka nelaime nekā “kovids”.

·       Prinča Čarlza tēvs princis Filips varēja būt apmierināts ar savu dēlu, kurš raženi iet tēva pēdās. Princis Filips 1986.gadā izdeva grāmatu “Ja es būtu dzīvnieks”. Ja viņš būtu dzīvnieks, tad viņš organizētu Dzīvnieku internacionāli, lai cīnītos pret cilvēkiem. Princis Filips neslēpa naidu pret pārāk lielo iedzīvotāju skaitu uz Zemes. Kādā intervijā viņš vēlas būt nākamajā dzīvē vīruss, kas iznīcina liekos cilvēkus.

·       “Lielā pārlādēšana” nav tikai Švāba izdalījums, bet zināma kolektīvā spēka un kolektīvās gribas projekts. Inkluzīvā kapitālisma celtniecība notiek Rotšildu klana un Romas pāvesta sadarbības veidā, izveidojot “The Council for Inclusive Capitalism with the Vatican”.

·       ASV ir speciāla Sistēma vakcinācijas kaitīgo efektu uzskaitei (“Vaccine Adverse Event Reporting System”, VAERS). VAERS ietilpst slimību kontroles un profilakses valsts struktūrā “Centers for Disease Control and Prevention” (CDC), kā arī Administrācijā pārtikas produktu un zāļu kvalitātes kontrolēšanai “U.S. Food and Drug Administration” (FDA). Līdz 2021.gada 11.jūnijam VAERS bija reģistrētas 358 379 vakcinētiem cilvēkiem nevēlamas parādības, ieskaitot 5 993 nāves gadījumus un 29 871 nopietnas traumas. Tā ir oficiālā informācijai. ASV daudzi ārsti netic oficiālajai informācijai, jo ne visi mirušie tiek reģistrēti VAERS. Pēc vakcinācijas mirušo skaits esot ap 100 000 cilvēku.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

88. Unikālā divkauja

       Unikālā divkauja ir “ COVID-19 ” pandēmijas atribūts. Unikālā divkauja ir pandēmijas vēl viena būtiska, substancionāla īpašība. B...