среда, 14 июля 2021 г.

30. Komentāru pērles

 


   Latvijā interneta komentāriem ir ļoti slikta reputācija. Komentāru rakstīšana ir necienīga, pazemojoša, bezjēdzīga darbība. Ar komentāru rakstīšanu nodarbojas tikai kaut kādi pajoliņi bez liela prāta un bez zināšanām. Viņus sauc par troļļiem. Var būt algoti troļļi. Viņu apmaksātais darbs ir komentāru skaita vairošana bez jebkāda saprātīga satura nepieciešamības.Valda idiotisks uzskats reklāmas jomā: jo vairāk komentāru, jo lielāka auditorija, jo efektīvāka reklāma. Komentāru saturs neinteresē. Reklāmas devējiem interesē tikai komentāru skaits.

   Latvijā komentārus patiešām raksta bezsmadzeņu būtnes. Par tēmu, idejiski galveno attiecīgi komentētajā tekstā neviens neizsakās. Katrs vervelē tikai kaut ko savu bezsakarīgu. Protams, sastopama ir anonīma lamāšanās. Tiek lamāts gan teksta autors, gan atsevišķu komentāru autors. Bieži nākas tikties ar rusofobiju un vietējās valdošās kliķes jaunāko nelietību un noziegumu atbalstīšanu. Sociāli politisko, ekonomisko procesu un tendenču izpratne neeksistē.

   Komentāri ir sociuma kvalitātes spogulis; kāda sabiedrība, tādi komentāri. Saprotams, runa ir par inteliģences slāni sabiedrībā. Komentāru rakstīšanā nepiedalās šoferi, pārdevējas, apkopējas. Viņi strādā un nesēž visu dienu pie datora, un visu dienu nesacer komentārus katram tik tikko ievietotajam tekstam interneta mēdijos. Tāda iespēja ir tikai cilvēkiem, kuriem darbā ir dators un kuru darba intensitāte, noslogotība atļauj komentēt. Vēl joko, ka komentārus raksta Tvaika ielas pacienti vai psihiski slimi nestrādājoši indivīdi.

   Komentāru sfēru nedrīkst pilnā mērā atdot sociuma deklasētajai, tautas nevērtīgākajai daļai. Komentāru sfēra ir ideoloģiski svarīgs sociālās komunikācijas segments. Komentēt ir nepieciešams. Komentēšana nebūt nozīmē pievienošanos bezjēdzīgajiem troļļiem. Komentāru adresāts var būt attiecīgā teksta autors, saprātīgi lasītāji. Ļoti svarīgi, lai autors zinātu alternatīvu viedokli, kā arī tiktu kritiski vērtēts. Latvijas kriminālā kapitālisma apstākļos, organizētās noziedzības nesodamības apstākļos, nacionālo noziegumu apstākļos, humanitātes noziegumu apstākļos, modernās pandēmijas/parapandēmijas dehumanizācijas apstākļos, vakcionārisma apstākļos komentāri ir vitāli nepieciešami, aizstāvot cilvēku pašcieņu un godu.

   Tā, piemēram, 2021.gada jūlija pirmajās dienās ļoti vajadzīgi bija vairāki komentāri. Valdošās kliķes nacionāli ļoti destruktīvie lēmumi sekoja viens pēc otrā burtiski katru dienu. Lūk, aktuāli komentāri. Tie tika ievietoti vairākos medijos.

   1. komentārs. Attaisnojot vakcinācijas obligātumu, Bordāns, nācijas tēvs regulāri nelietīgi noklusē 95.pantu: "95. Valsts aizsargā cilvēka godu un cieņu. Spīdzināšana, citāda cietsirdīga vai cieņu pazemojoša izturēšanās pret cilvēku ir aizliegta. Nevienu nedrīkst pakļaut nežēlīgam vai cilvēka cieņu pazemojošam sodam." Tas ir galvenais pants kontekstā par obligāto vakcināciju, kas ir visīstākā diskriminācija. Tātad cilvēka goda un cieņas ignorēšana. Tas tiek pārkāpts. To agrāk noklusēja nācijas tēvs, to tagad (2021.g. 14.VII) noklusē Bordāns. To noklusēs. Par to nav ne mazāko šaubu. Runa taču ir par latviešiem - netaisnības, beztiesiskuma, aizmuguriskas tiesāšanas faniem - cilvēces izdzimteņiem, kuriem nekas nav svēts. Pat aptaisīja "brīvību", "neatkarību" šie amorālie bezprāta gnīdas. Faktiski nekas reāli netiek pārkāpts, ignorēts, jo latviešu miljons vārtās bez cilvēciskās pašapziņas un pašcieņas. Tādiem mežoņiem nav ne cilvēka goda, ne cieņas vajadzība.

   2. komentārs. Pandēmijas/parapandēmijas viens no elementiem ir naudas (dolāru, eiro) fantastiska apjoma drukāšana un izdalīšana tiem, kuri var reāli piedalīties inkluzīvā kapitālisma celtniecībā. Nauda tiek izdalīta lielām korporācijām. Tā tas ir t.s. globālajā līmenī. ES arī tiek drukāta un izdalīta nauda, katrai dalības valstij tiek zināma porcija no "kovida" naudas. Medijos pieejamā informācija liecina par Latvijā sadalīto naudu. Aina ir šāda: 2020.g. pavasarī sadalīja 1,29 miljardus eiro, 2020.g. rudenī un 2021.g. sadalīja 3, 45 miljardus eiro, vēl būs iespēja sadalīt 1,82 miljardus eiro. Kopā tātad - 6,56 miljardi. Priekš Latvijas tā nav maza summa. Kur paliek šī nauda? Kas saņem šo naudu? Kur tā tiks reāli izlietota? Kas jau ir izdarīts par saņemto naudu? Lūk, par ko būtu jāinteresējas latviešu inteliģencei un pirmām kārtām ekonomistiem. Bet vai sapuvušajai latviešu inteliģencei ir kāds nesapuvis ekonomists? Vai latviešu inteliģence vispār vēl ir spējīga izdarīt kaut ko saprātīgu, nacionāli noderīgu?

   3. komentārs. Sagrauta ir zinātnes reputācija, jo zinātnieku lielākā daļa nolaida asti jūdu un anglosakšu deģenerātu priekšā, sākot melot, izpatikt, izplatīt dezinformāciju. Savukār drosmīgo nelielo zinātnieku daļu, kura atklāti sniedz informāciju par reālo stāvokli, jūdu un anglosakšu deģenerāti noklusē, vajā, pat iesloga psih. slimnīcā. Un neviens viņus neaizstāv, jo sabiedrība ir pamatīgi iebiedēta ar visiem putinprezidentiem priekšgalā un pakaļgalā. Visu valstu vadītāji (arī Ķīnas, Indijas, Krievijas, Tramps) pakļāvās Davosā formulētajai kovidstratēģijai. Jūdu un anglosakšu cenzūra nav cenzūra, bet atklāts neonacisms, kaut kas trakāks par viduslaiku inkvizīciju. Tas tā ir tāpēc, ka jūdu deģenerāti cukerbergeri, anglosakņu karaliskā nama odiozie tipi, visādi rotšildi ar savām maniakāli apdauzītajām sievām, prātu izkūkojušais Romas pāvests grib pārvaldīt cilvēci, ar vakcīnu palīdzību rediģēt genomu utt. Zinātne ir nonākusi dehumanizācijas pavadā, un tas ir viens no pandēmijas/parapandēmijas "sasniegumiem". Tas ir unikāls notikums cilvēces vēsturē.

   4. komentārs. Skolotāju rodbiedrības vadītāja sola nepiekāpties prasībai obligāti vakcinēt visus skolotājus. Šajā sakarā nākas teikt sekojošo. Problēma ir viegli atrisināma! Jāiziet ir uz ielas ar puķēm, dziesmu, smaidu apmēram kādiem 5 tūkstošiem, lai kariņviepļi ierautu asti un palīstu zem galda. Ja izies uz ielas ar puķēm, dziesmu, smaidu apmēram 10 tūkstoši, tad kariņvieplis pa Daugavu ar zemūdeni aizbēgs uz ASV, sev līdzi paraujot kroplās asimilācijas smirdēju no Rīgas pils. Bet Latvijā jau sen vairs nav ne pieci, ne trīs vai viens tūkstotis īstu cilvēku. Latvijā ir tikai postcilvēki un kādi desmit cilvēki.

   5.komentārs. Latviešiem neļauj kļūt par “kultūras tautu” (Rainis) daudzi faktori. Latviešus postā dzen tāds faktors kā nespēja parādībās uztvert galveno. Latvieši ir vakcionēti pret galveno. Latviešiem ir imunitāte pret galveno. Vakcionārisma apstākļos latvieši neuztver galveno valdošās kliķes nacionālajos noziegumos – dehumanizācijas veicināšanā. Valdošās kliķes nelieši nācijas tēvs, Kariņš, Bordāns attaisno obligāto vakcināciju, atsaucoties uz Satversmes 116. pantu: 116. Personas tiesības, kas noteiktas Satversmes deviņdesmit sestajā, deviņdesmit septītajā, deviņdesmit astotajā, simtajā, simt otrajā, simt trešajā, simt sestajā un simt astotajā pantā, var ierobežot likumā paredzētajos gadījumos, lai aizsargātu citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību un tikumību. Uz šajā pantā minēto nosacījumu pamata var ierobežot arī reliģiskās pārliecības paušanu.” Taču varas blēži nelietīgi noklusē, ka 116.pantā netiek atcelts 95.pantā fiksētais: 95. Valsts aizsargā cilvēka godu un cieņu. Spīdzināšana, citāda cietsirdīga vai cieņu pazemojoša izturēšanās pret cilvēku ir aizliegta. Nevienu nedrīkst pakļaut nežēlīgam vai cilvēka cieņu pazemojošam sodam.” Vakcionārisms ar tā obligāto/neobligāto farizejismu, demagoģiju, sociālo amorālismu un diskrimināciju vistiešākajā veidā attiecas uz 95.pantu; proti, cilvēka godu un cieņu. Tas ir galvenais! Bet latvieši to nav spējīgi saprast un savā attieksmē apliecina fundamentālu neizpratni, kas, protams, paver ceļu totālai dehumanizācijai.

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

88. Unikālā divkauja

       Unikālā divkauja ir “ COVID-19 ” pandēmijas atribūts. Unikālā divkauja ir pandēmijas vēl viena būtiska, substancionāla īpašība. B...