суббота, 16 октября 2021 г.

79. Zināšanu fragmenti (11)

 


 

·       Inkluzīvā kapitālisma teorētiķi faktiski ir saistīti ar Ļeņina tēzi par imperiālismu. Ļeņins par imperiālismu dēvēja kapitālisma augstāko stadiju. Tās galvenā pazīme ir finansiāli ekonomiskās darbības monopols. Arī inkluzīvajā kapitālismā tiek paredzēts transnacionālo korporāciju monopols. Transnacionālās korporācijas kļūst pasaules valdnieki.

·        Globālo sociālo procesu analītika XXI gs. nevar iztikt bez virkni jēdzienu, lai raksturotu valdošo eliti, tās politiku un politikas reālās sekas. Valdošās elites portretējumā nākas lietot tādus jēdzienus kā liberālās diktatūras sargi, globālisma sekta, globālisma fanātiķi, globālisma mafija, globālisma prozelīti. Valdošās elites (iesaku - globālisma prozelītu) politikā nākas fiksēt tādus risinājumus kā sociālā segregācija, aparteīds, neoinkvizīcija.

·       Globālisma prozelītu uzskatos un darbībā vesels atsevišķs komplekss ir fenomens “cancel culture”. Tas ir sociāli politisks termins Rietumu civilizācijā visjaunākajos laikos. Angļu vārds “cancel” nozīmē “svītrot, atcelt, anulēt, atsaukt”. Rietumos “cancel cultur” praktiski ir liberālās cenzūras instruments, izraisot liberālās cenzūras totalitāru un iracionālu epidēmiju. Racionāli argumenti nedarbojas. Tiekamies ar liberālā fašisma jaunu formu. Vēl var teikt, ka “cancel culture” ir ostrakisma mūsdienu forma. Senajās Atēnās un citās Grieķijas pilsētās par ostrakismu dēvēja nevēlamu pilsoņu izraidīšanu saskaņā ar tautas sapulces lēmumu. Mūsdienās “tautas sapulce” ir globālisma prozelīti, kuri neatbalsta, vajā, “izslēdz” nevēlamus cilvēkus, kuri runā un raksta patiesību. “Cancel culture” pat izjuta pasaules varenākās valsts prezidents Tramps. Pandēmijas/parapandēmijas laikā masveidā tiek “atslēgti” cilvēki, kuri neatbalsta obligāto vakcināciju un tās izraisīto diskrimināciju, cilvēku tiesību neievērošanu.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

88. Unikālā divkauja

       Unikālā divkauja ir “ COVID-19 ” pandēmijas atribūts. Unikālā divkauja ir pandēmijas vēl viena būtiska, substancionāla īpašība. B...