понедельник, 6 сентября 2021 г.

53. Tautas paškritiskums

 


   Paškritiskums ir ne tikai katra cilvēka individuālā izpausme. Paškritiskums ir arī tautas kolektīvā izpausme. Paškritiskuma trūkums nav tikai cilvēka individuālā nepilnība, bet ir arī tautas kolektīvā nepilnība. Netiek cienīti indivīdi bez paškritiskuma. Netiek cienītas arī tautas bez paškritiskuma.

   Tautas paškritiskums veidojas kā tautas pārstāvju individuālā paškritiskuma virtuāli sintētisks kopums. Tautas paškritiskums ir sabiedriskās apziņas sastāvdaļa. Tautai ir pilnā mērā jāapzinās paškritiskuma nepieciešamība, morāli tikumiskā svētība un paškritiskuma sociālās terapijas perspektīvas.

   Sabiedrisko apziņu tradicionāli formē tautas izglītotākā daļa – tautas idejiskais līderis. Jaunajos laikos Rietumu civilizācijā tautas idejisko līderi pieņemts dēvēt par inteliģenci. Tiek uzskatīts, ka inteliģence ir spējīga analītiski vispārinoši uztvert tautas garīgās vibrācijas un tajā skaitā konstatēt tautas paškritikas tematiku un tās faktorus. Tautas idejiskais līderis saskata to, pret ko tautai nākas izturēties paškritiski. Tautas paškritikas tematiskais iemesls parasti tiek apskatīts publiski sabiedriskās domas līmenī. Tam kalpo masu komunikācijas līdzekļi. Medijos tiek iztirzātas sociālās parādības, pret kurām tautai nākas izturēties paškritiski. Šajā procesā viss ir atkarīgs no tautas idejiskā līdera (inteliģences) intelektuālās un morālās kvalitātes. Inteliģence var stimulēt tautas paškritiskumu un var arī to nedarīt politisko, ideoloģisko, ģeopolitisko, ekonomisko  apsvērumu dēļ. Inteliģencei kā zināmai sociālajai korporācijai var būt izdevīgs tautas paškritiskuma trūkums. Tā tas ir pēcpadomju Latvijā, kurā inteliģence ir nodalījusies divās antagonistiskās daļās - varas inteliģencē un tautas inteliģencē. Varas inteliģence noziedzīgi kalpo kriminālā kapitālisma valdošajai kliķei, bet tautas inteliģence patriotiski kalpo latviešu tautas nacionālajām interesēm.

   Latviešu tautas paškritikai iemeslu nekad nav trūcis. Pēcpadomju laikā ir iemeslu jūra. Taču tāds iemesls, kāds ir radies pašlaik, vēl nebija sastopams. Latvijā ir pastrādāts drausmīgs noziegums, epidēmijas/pandēmijas laikā par veselības ministru ieceļot medicīnā nekompetentu tipu un pie tam vēl debilu tipu, kurš savu debilitāti ir uzskatāmi apliecinājis jau agrāk ar debilo "par-politiku". Latvieši noteikti ir vienīgie uz planētas, kuri epidēmijas/pandēmijas laikā par tautas veselību rūpēties uzticēja ne tikai neprofesionālim medicīnā, bet arī debilam tipam. Tā noteikti ir izdarījuši tikai latvieši. Ja kāds var nosaukt vēl citus, lūdzu, nosauciet.

   Kāds ir izskaidrojums tam, ka latvieši izrādījās tik "oriģināla" tauta, pieļaujot arī valsts prezidenta un premjera Kariņa līdzdalību šajā "oriģinalitātē"? Vai visiem ir izpratne, ka par doto "oriģinalitāti" abi trimdas surogāti un viņu ieliktenis debilais ministrs Pavļuts ir pelnījuši nāves sodu?

   Saprotams, tāds noziegums ir iespējams vienīgi slimā, neattīstītā, stulbā, aprobežotā tautā, infantīli snaudošā, apātiski trulā tautā, kura atbalsta savus debilos daunus. Par "par-politiku" balsoja 101 685 vēlētāji 13.Saeimas vēlēšanās. Cits piemērs tautas nenormālajam līmenim nav vajadzīgs. Būtu vajadzīgs, ja debilo daunu atbalstītu tikai Veģu pansionāta divi sētnieki un galvenais ārsts kopā ar savu mīļāko...

   Latvieši ir unikāli cilvēcē. Joprojām histēriski plosās ne tikai abi trimdas surogāti, bet arī debilais Pavļuts. Viņam "Delfos" 2021.gada 6. septembrī tiek ievietota "versija" ar idiotisku visrakstu "Vakcinēties nevar mirt". Tas ir autora virsraksts publikācijai "Delfu" rubrikā "Versijas". Tas nav redakcijas formulēts virsraksts. Lūdzu, kurš paskaidros, no kura gala ir jālasa šis izcili kroplais virsraksts un ko nozīmē "vakcinēties nevar mirt"? Un ko tas vispār nozīmē? Kāpēc redakcija atstāja tik kroplu virsrakstu šī pretīgā prāta un izskata primātam? Par teksta saturu nav vērts runāt - tikai tautas biedēšana un žēlošanās par valdības nevēlēšanos cilvēkus joprojām turēt geto apstākļos.  

   Nav vērts atgādināt par tautas kvalitāti, ja tās apdraudētības (epidēmijas) laikā par veselības ministru var būt debils tips ar tipisku dauna galvaskausu. Vai visiem ir izpratne, ka abi trimdas surogāti un viņu ieliktenis debilais ministrs Pavļuts ir pelnījuši nāves sodu? Tas ir noziegums! Latviešu tautai tas ir paškritiski jāatzīst. Latviešu tautai ir paškritiski jāatzīst sava līdzdalība šajā noziegumā. Tautai bija visas iespējas nepieļaut tādu noziegumu. Taču tas nenotika un acīmredzot arī turpmāk nenotiks, jo latviešu tautas idejiskais līderis varas inteliģence (latviešu inteliģences majoritāte – 98-99%) ir neglābjami sapuvusi.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

88. Unikālā divkauja

       Unikālā divkauja ir “ COVID-19 ” pandēmijas atribūts. Unikālā divkauja ir pandēmijas vēl viena būtiska, substancionāla īpašība. B...